joi, 18 februarie 2010

tarta cu mere

Ingrediente
Pentru aluat
250 gr unt
300 gr faina
150 gr zahar
1 galbenus
un praf de sare
2 linguri lapte rece
Pentru umplutura
1 kg de mere taiat cubulete
scortisoara 2 lingurite
200-300 gr zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Pentru aluat
Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi faina si se amesteca usor pana devine ca un pesmet.apoi se pune laptele rece si se amesteca pana devine o bila de aluat. se da o ora la rece la frigider,dupa care se pune in forma tapetata.
Pentru umplutura se calesc merele cu zaharul si scortisoara si la sfarsit sucul de lamaie si se lasa la racit.
Se umple apoi tarta si se da la cuptor 20 min. pt 4 portii dificultate: mediu
obs.:pt cine doreste se poate pune un capac din acelasi aluat si se poate orna dupa plac.
al kawadri camelia, bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu